Oksidian blogi

 kategoriassa Ajankohtaista

Terveisiä etätoimistolta aina aurinkoisen Itä-Vantaan sydämestä!

Me päätimme Tuomaksen kanssa aloittaa blogin, jolla viihdytämme asiakkaitamme ja opetusalan tapahtumista kiinnostuneita aina silloin tällöin.

Blogin ajatuksena kertoa teille meidän ajatuksiamme ja kuulumisiamme, tuoda teille asiantuntija-artikkeleita taideaineiden opetukseen liittyvistä aiheista ja esitellä poimintoja oppilaitoskentän tapahtumista ympäri Suomea.

Eli aiheita laidasta laitaan, lähinnä kuitenkin Eeposta, Oksidiaa ja taideopetuksen maailmaa sivuten.

Lähiaikoina tulemme muun muassa raottamaan esirippua toimistoomme ja esittelemme Oksidia-tiimin sankarit. Tulemme myös avaamaan oppilaitosten mietteitä Korona-viruksen myötä muuttuneesta arjesta ja sen vaikutuksista syksyn opetuksen järjestämiseen sekä jakamaan kokemuksia muun muassa kevään etäopetuksesta, etäpääsykokeista jne. Toisin sanoen, etsimme sekä kevyempiä että vakavampia aiheita, mutta tähtäämme hyvään mieleen ja yleisesti kannustavaan tunnelmaan.

Näiden aiheiden lisäksi minua houkuttelisi ajatus siitä, että eri oppilaitokset saisivat jakaa toimintansa kannalta merkittäviä tapahtumia muiden oppilaitosten kanssa. Toivoisinkin, että jos teillä, rakkaat Eeposlaiset, on juuri onnistuneesti maaliin vietyjä hankkeita tai muita merkittäviä vastikään ylitettyjä maaliviivoja, kertokaa niistä rohkeasti meille niin jaetaan kokemukset koko yhteisön kanssa!

Toinen yhteiseen tekemiseen tähtäävä harras pyrkimys olisi myös aktivoida teitä mukaan sisällöntuotantoon. Eepos-oppilaitoksissa ympäri Suomen on useiden eri alojen huippuammattilaisia, eri metodologioita edustavia pedagogeja sekä taiteilijoita musiikin, kuvataiteiden ja tanssitaiteen puolilta. Minä uskon vahvasti, että avaamalla omia näkökulmiamme muille saamme kehitettyä oppilaitosten välistä yhteistyötä valtakunnallisesti, ja tutustumalla toisiimme saamme Eeposlaiset tarkoittamaan jotain muutakin kuin ”vain” oppilaitoshallinnan käyttäjäryhmää. Yli sadan oppilaitoksen joukko on huikea voimavara, joten hyödynnetään sitä.

Siispä, käräyttäkääpä nyt ne naapurinne hyvät ideat ja tuodaan yhdessä esille uusia asiantuntijanäkökulmia ja virkistäviä uutisia luettavaksi meille kaikille!

-Aatu Oksidialta-