Uutiskirje, 15. toukokuuta 2020

 kategoriassa Uutiskirjeet

(lukuvuoden) Loppu häämöttää!

Lukuvuosi 2019-2020 on tulossa pian päätökseen. Kuluvan kevään osalta lukuvuosi on ollut erittäin vauhdikas sekä haasteellinen, mutta myös opettavainen. Oksidia haluaakin onnitella kaikkia asiakkaitaan ennennäkemättömistä ”digiloikkauksista” joita on toteutettu ympäri Suomea lähtökohtaisesti loistavalla menestyksellä.

Omalta osaltamme kevät on tarkoittanut mm. näitä asioita

 • Eepokseen on rakennettu monipuolinen kokonaisuus työkaluja, joilla yksittäisiä tai valittuja oppilaita, ryhmiä ja opettajia voidaan kutsua etätunneille. Tunteja voi järjestää myös vain henkilökunnan kesken.
 • Eepoksen kautta ”koottuja/käynnistettyjä” etätunteja on järjestetty 29 430 kappaletta 1 118 opettajan toimesta. Huh!
 • Ensimmäisiä pääsykokeita järjestettiin pääkaupunkiseudulla etänä hyvin tuloksin
 • Integraatio Google Classroomiin on valmistunut kevään aikana
 • Olemme valmistelleet  kaikkien oppilaitosten käyttöön tarkoitettua tallennustilaa (käytettävissä kaikille myös ilman G-Suite -palvelua)
 • Kevään Eepos.io-tapahtuma järjestettiin virtuaalisesti. Tapahtuma koettiin toimivaksi myös tässä formaatissa

Haluamme kiittää kaikkia oppilaitoksia sekä opettajia yhteistyöstä toimintojen kehitykseen liittyen!

Tästä on hyvä jatkaa lukuvuonna 2020-2021!

 


 

Syksyn 2020 koulutukset varattavissa

On aika suunnitella seuraavaa lukuvuotta! Tiivistimme päivitetyn koulutustarjontamme ajankohtaisiin tarpeisiin sopiviksi. Tarkista löytyykö listalta jotain oppilaitoksen tarpeisiin sopivaa aihetta ja ole tarvittaessa yhteydessä!

Koulutuksia hallintohenkilökunnalle
(2-3 tuntia, paikalla 650€ / etänä 450 € alv 0)

 1. Opettajien työtuntien kerääminen ja käsittely (tunti-ilmoitukset)
 2. Tilojenhallinnan koulutus (tilojen organisointi ja raportointi, vakiovaraukset, varauspyynnöt ym)
 3. Laskutustoimintojen kertausharjoitus
 4. Tapahtumien käsittely & tapahtumien WordPress -integraatio
 5. Tavoitetaulujen luominen ja käyttö
 6. Tarvike-rekisterin hyödyntäminen
 7. Ilmoittautumislomakkeiden ja jatkoilmoittautumislomakkeiden hyödyntäminen
 8. Muut koulutustarpeet (oppilaitoksen oma toive)

Koulutuksia opettajille
(2-3 tuntia, paikalla 650€ / etänä 450 € alv 0)

 1. Opettajien yleiset kertausharjoitukset (Eepoksen perusominaisuudet kuten päiväkirja, työtuntien ilmoittaminen, suoritusten kirjaaminen tai palautteen kirjaaminen)
 2. Tavoitetaulujen hyödyntäminen
 3. Median käsittely ja tallentaminen Eepokseen
 4. Google Drive -koulutus
 5. Muut koulutustarpeet (oppilaitoksen oma toive)
 6. Muut koulutukset

Kaikki koulutuksemme voidaan järjestää paikanpäällä tai etänä!

Paikalla
Koulutuspäivä hallinnolle            850,00€ + ALV
Koulutuspäivä opettajille             850,00€ + ALV
½ koulutuspäivä opettajille            650,00€ + ALV

Etänä
Koulutuspäivä hallinnolle            650,00€ + ALV
Koulutuspäivä opettajille             650,00€ + ALV
½ koulutuspäivä opettajille            450,00€ + ALV

Koulutuksien varaamiseen liittyvät yhteydenotot: Aatu Mällinen, aatu@oksidia.fi, +358 44 288 5977

 


 

Esittelyssä / työnalla

Tallennustilaa kaikille tiedostoille, kaikille oppilaitoksille (ennakkotieto)

Olemme valmistelleet keväänaikana teknisiä valmiuksia joiden myötä voimme tarjota kaikille oppilaitoksille rajatun määrän tallennustilaa (oppilaitoksen oppilasmäärän mukaisesti). Tallennustilan määrä tulee perustumaan oppilasmäärään. Koska uskomme, että tallennustila ei jakaudu tasaisesti kaikkien oppilaiden kesken, asetamme oppilaitoksille vain rajatun maksimikapasiteetin.

Tallennustila ei vaikuta oppilaitoskohtaisiin ylläpitomaksuihin. Jos oppilaitoksen maksimikapasiteetti täyttyy, lisätallennustila on maksullista.

Lisätallennustilan hinnoittelu sekä oppilaitoskohtaisen maksimikapasiteetin määrittely on vielä työnalla.

Jakaminen oppilaitosrajojen yli

Olemme valmistelleet teknisiä valmiuksia alustalle jonka avulla oppilaitokset voivat jakaa materiaalia toistensa kanssa. Alustan ensimäisessä vaiheessa rakennamme tekniset valmiudet oppilaitoksen tavoitetaulujen jakamiselle (yhteiseen alustaan) ja muiden oppilaitosten tavoitetaulujen tarkastelulle / käyttöönotolle (yhteiseltä alustalta).

Jakaminen perustuu oppilaitoksen aloitteeseen. Oppilaitoksen omia tavoitetauluja voi halutessaan asettaa jaettavaksi jonka jälkeen muut oppilaitokset voivat tarkastella tavoitetaulua opettajan sekä oppilaan näkökulmasta, ja halutessaan ladata sen käyttöönsä. Oppilaitosten tavoitetauluja ei jaeta tai julkaista ilman oppilaitoksen omaa aloitetta.

Alustan tavoitteena on jakaa tietoa miten opintokokonaisuuksia ja niiden arvioinnin työvaiheita on jäsennelty oppilaitoksissa valtakunnallisesti. Yhteisen alustan jatkokehityksessä on huomioitu myös oppilaitosten pitkäaikainen toive yhteisestä keskustelualueesta.  Myös jaettavien sisältöjen (esim. oppiainekohtaiset tuntisuunnitelmat, tehtävät, harjoitukset ym) tyyppejä monipuolistetaan tulevaisuudessa.

Oppiaineiden tunnistaminen valtakunnallisesti yhtenäisellä tavalla

Suunnitellessamme oppialaitoksille yhtenäistä alustaa tiedon (esimerkiksi aiemmin mainittujen tavoitetaulujen) jakamiselle olemme havainnoineet muutamia asioita joita haluaisimme kehittää yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

Opetushallitus on muodostanut mm. oppiaineille, vuosiluokille sekä monille koulutustyypeille yhtenäisen sekä avoimen valtakunnallisen koodiston jonka mukaan samoja sisältöjä tai koulutuksia voidaan vertailla ja tunnistaa samoiksi. ePerusteet pitää sisällään monipuolisesti tietoa oppilaitoksien opetussuunnitelmista melkein kaikilla koulutusasteilla (myös TPO luettavat versiot opetussuunnitelmista).

Taiteen perusopetuksen osalta yhtenäistä oppiaine tai sisältökoodistoa ei kuitenkaan ole olemassa. Koodisto (oppiaineelle tai sisällölle määritetty koodi) helpottaisi esimerkiksi valtakunnallisten vertailujen tai tilastojen keräämisen oppiaine tai opintotasokohtaisesti.

On mahdollista, että vastaava koodisto julkaistaan myös taiteen perusopetukselle tulevaisuudessa, mutta tätä odotellessa haluaisimme tehdä osuutemme tiedon jäsentelyssä.

Aiomme (yhteistyössä oppilaitosten kanssa) määritellä solistisille- sekä ryhmäaineille avoimen koodiston jotta tiedon jakaminen ja vertailu olisi tulevaisuudessa helpompaa. Koodisto voidaan myöhemmin päivittää esimerkiksi Opetushallituksen julkaisemaan / vahvistamaan muotoon.

Koodisto ei vaikuta Eepoksessa hyödynnettävien oppiaineiden tai sisältöjen nimeämiseen. Oppilaitoskohtaisiin oppiaineisiin voidaan tulevaisuudessa vain lisätä tarkennus mitä valtakunnallista ainetta lisätty oppiaine vastaa.


 

Muistutus: Eepos-mobiiilisovellus on julkaistu

Julkaisimme Eepos mobiilisovelluksen perjantaina 13.3.2020. Sovellus on nyt ladattavissa Android- ja iOS-laitteille. SOVELLUS ON KÄYTETTÄVISSÄ OPPILAIDEN JA HUOLTAJIEN TUNNUKSILLA.

Ennen sovelluksen käyttöönottoa suosittelemme, että oppilaitos käy läpi Eepos.io jeatuista materiaaleista löytyvän listan toimenpiteistä. Suosittelemme, että

 • oppilaitos käy läpi ja yhdistää huoltajarekisterissä olevat ylimääräiset henkilöllisyydet
 • oppilaitos yhdistää rekisterissä olevat ylimääräiset tuplaoppilaat
 • oppilaitos tarkistaa, että Eepokseen on ladattu ajantasainen versio tietosuojaselosteesta
 • oppilaitos luo vanhempien tunnukset
 • oppilaitos lopuksi tiedottaa aiheesta oppilaille ja vanhemmille

Lisää tietoa sovelluksesta ja sen toiminnasta on saatavilla eepos.io tallenteesta. Voit katsoa sovelluksen esittelyyn liittyvän osion tästä linkistä. 

Olemme luoneet ohjeet sovelluksen käyttöönottoon suomeksi ja englanniksi. Ohjeet löytyvät video- ja tekstimuodossa alla.